Brand

ANC: la comissió de festes del govern

Gorbea

Cartas al Director

Des que l’ANC es va erigir com el referent independentista de la societat civil, els partits polítics lluny d’estar pressionats i fiscalitzats, han gaudit d’una eina de legitimació i mobilització que els ha permès incomplir les promeses electorals i tenir el personal distret. L’ANC s’ha convertit en la comissió de festes del govern. L’infantilisme que ha promogut ha contribuït a fer creure a una majoria de catalans que la independència és qüestió de tenir raó, passar-ho bé i esperar que algú [Rajoy, Obama, Merkel, Cameron, etc.] intervingui a favor seu.

L’ANC ha convertit l’11S en una festa banal i buida de contingut on les colles d’amics i famílies s’organitzen per passar una bona estona junts i dinar fora. Després de la “manifestació” no s’espera cap conseqüència política. Amb aquest plantejament Catalunya no serà independent, ni en 18 mesos ni en 300 anys. L’infantilisme i la cerca de la superioritat moral ho impediran. Tant si els partits processistes – la nova Convergència i la Cup – tenen majoria absoluta com si no.

Sense entendre que un estat és poder – no una festa – i que la independència vol dir tenir el control del territori, no hi ha res a fer. Hi ha gent que es pregunta què s’hi pot fer i quina alternativa hi ha. La resposta és que no n’hi ha, i no n’hi ha perquè ningú la vol i possiblement ningú la voldrà. L’ANC s’ha carregat l’independentisme. Espanya sap que Catalunya va de farol. L’últim que apagui el llum. Això s’ha acabat.

PD: Per tots els que ara estiguin temptats d’invocar la fe i pensar que d’alguna manera màgica s’ha de creure en no se sap què, recordar que el lloc per això és a Missa. Catalunya necessita intel·lectuals racionals, periodistes fiscalitzadors i votants capaços de reaccionar. Si no és així, l’article es complirà.

Wall Street Cat"